Kennel Sunlit - Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Om oss

Velkommen til Kennel Sunlit!

Vi bor på gården Hostvedt i Hof i Vestfold. Her driver vi gårdsdrift med korn og sauer. Gården ligger idyllisk til ved Grennesvannet og skogen rett utenfor døra.

Siden 1987 har vi vært lykkelige eiere av Tollere. Vi, det er jeg, Unni og min mann Halvdan. Vi har 2 sønner som etterhvert har skaffet oss 2 svigerdøtre og 3 barnebarn. Dessuten ble yngste sønn (Stian) og svigerdatter (Cecilie) lykkelige eiere av sin første toller i 2009.

Vi startet oppdrett med Cocker Spaniel i 1983, men i 1986 fikk jeg se en Toller for første gang. Jeg var solgt - en slik VILLE jeg ha! I 1987 kom Flyingtollers Florette Mary (Caisa) fra Sverige. Hvilken lykke! Hun var fantastisk, og hadde vel alt jeg ønsket meg av en hund.

Vårt første Toller-kull ble født i 1990. Siden den gang har det blitt født mange Tollere med prefikset Sunlit. Faktisk ble det få Cockere her, Tollerne overtok. Jeg hadde tapt mitt hjerte.

Som oppdretter bør man ha et avlsmål. For oss har det vært viktig å avle friske hunder med godt gemytt, et bra eksteriør og gode bruksegenskaper. Under bruksegenskaper vil jeg nevne apporteringslyst, lyst til å bære bytte(fugl), god nese og sist, men ikke minst, samarbeidsvilje.